Lacul St. Anna (Băile Tușnad)

Singurul lac crater din unul dintre craterele vulcanice erodate ale munților Ciomad din Transilvania (județul Harghita), lângă Băile Tușnad.

Piatra Singuratică (Munții Hășmaș)

Munții Hășmaș sunt printre cele mai frumoase lanțuri muntoase ale Carpaților Orientali. Reputația sa se datorează terenului său variat, versatil și structurii sale geologice.

Harghita Băi (Miercurea-Ciuc)

Baile Harghita, parte a orasului Miercurea Ciuc,  este o localitate balneoclimaterica, montana, fiind cel mai vizitat de Ciucani pentru pârtiile sale de schi. Altitudinea medie a localitatii este de 1300-1400 m

Cheile Bicazului (Munții Hăsmaș)

Despartite doar de vreo 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali.

Lacul Ursu (Sovata)

Cea mai renumită stațiune din regiunea de sare Székely este o stațiune balneară renumită la nivel internațional. Munții sunt acoperite de păduri de pădure originale. Din cauza celor de mai sus, situl are un microclimat unic, iar aerul sărat amestecat cu rășină acționează cu putere de vindecare.

Lacul Roșu (Munții Hășmaș)

Lacul Roșu este unul dintre cele mai faimoase peisaje ale Transilvaniei, o adevărată raritate naturală, o vedere neegalată a trunchiurilor de trunchiuri de cascade roșii ruginite și peștera mică stâncoasă din Little-Cohard din spatele iazului.